Sayfalar

25 Nisan 2015 Cumartesi

FINDIKLI KITIR KURABİYE

Yağsız kurabiye tarifi
Unsuz kurabiye tarifi
Fındıklı kıtır kurabiye tarifi
Fındıklı kurabiye tarifi
Fındıklı kıtır tarifi


Bu kurabiyeler bana göre çay saatinden ziyade kahve saatine yakışıyor. Kahvenin yanına bir atımlık, ve un içermediği için gerçek anlamda kıtır kıtır nefis bir lezzet. Malzemesi üç kalem, tarifi inanılmaz kolay. Fındık, badem, ceviz fiyatlarının alıp başını gittiği yurdumda :) yine de denemeye değer diye düşünüyorum. Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************
*300 gr. tuzsuz ve kavrulmuş iç fındık

10 Nisan 2015 Cuma

ELMALI CEVİZLİ EKMEK (KEK-MEK)

Elmalı cevizli ekmek tarifi
Elmalı ekmek tarifi
Cevizli ekmek tarifi 
Tatlı ekmek tarifi 
Tarçınlı ekmek tarifi 


Lezzet Beşlisi grubumuzla son hazırladığımız davet soframızda yine bir ekmeğimle yer aldım. Bu kez alışılmış ekmek lezzetinden çıkıp, ekmeğimi biraz tatlandırdım. Kardeşimde bu tatlı ekmeğin bir benzerini yemiş ve çok sevmiştim ama evde tamamen kendi ölçülerimle oluşturdum. Ekmek makinası olanlar daha çok sevinebilir çünkü ben de makinada yaptım ve makinaların içinden çıkan kendi ölçeklerini kullandım. Bir arkadaşımız yıllar önce ekmek yapmaya başladığımda, bir ekmeğimi yemiş ve "bu ekmek değil kekmek mübarek !!" demişti (kek gibi ekmek demek istedi sanırım:))) Bu, tam kekmek oldu. Kekmek tarifini çok kolay uygulayacağınızı düşünüyorum. İnanılmaz ferah ve lezzetli bir ekmek oldu. Şimdiden afiyet olsun..

Malzemeler:
*******************

28 Mart 2015 Cumartesi

YEŞİL ELMALI KEREVİZ SALATASI

Yeşil elmalı kereviz salatası tarifi
Elmalı kereviz salatası nasıl yapılır
Füzyon mutfak 
Kereviz salatası tarifi 


Yeşil elmanın kerevize ne çok yakıştığını keşfetmen çok olmadı; son birkaç yıldır sanırım. Ama artık yeşil elma yoksa kereviz salatası da yapmıyorum veya salata amaçlı kereviz alıyorsam, yanına mutlaka yeşil elma da alıyorum. Bu ikiliyi henüz denemediyseniz, çok şey kaçırıyorsunuz bilesiniz :)

Afiyet olsun..

Malzemeler:
*******************

27 Mart 2015 Cuma

KREPTE PAÇANGA

Krepte paçanga tarifi
Krepli paçanga böreği tarifi
Krepte paçanga nasıl yapılır


Yağda kızartması hariç paçanganın her türünü el yordamıyla denemişliğim var. Fırında, tavada, milföyde.. Bu kez, yine Oktay Usta'dan esinlenip, bohça şeklinde denedim. Üstelik kalabalık misafir ağırladım ve tam not aldım. Benim malzememden 20 adet çıktı. Siz azaltabilirsiniz. Sanırım bunu da tavsiye ediyorum :)) Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************

25 Mart 2015 Çarşamba

PORTAKALLI İRMİK TATLISI

Portakallı irmik tatlısı tarifi
Portakallı irmik tatlısı nasıl yapılır
Oktay Usta tarifleri


Oktay Usta'nın yemek programını, şayet evdeysem, kaçırmamaya çalışıyorum. Seviyorum onun pratik tariflerini. Bu da mesela.. Hem çok hafif, hem çok basit.. üstelik çok şık. Öyle değil mi? Denemeye değer diye düşünüyorum. Öyleyse afiyet olsun..

Malzemeler:
*********************

22 Mart 2015 Pazar

OĞLAK ETİ HAŞLAMASI

Oğlak eti haşlama tarifi
Oğlak eti haşlaması nasıl yapılır
Oğlak eti nasıl pişirilir


Oğlak etini ilk kez amcamlarda yemiştim yıllar önce ve çok hoşuma gitmişti. Zaten yengemin mutfağı çok iyidir laf aramızda. Ama ben henüz tandır olarak denemedim açıkçası. Haşlaması daha pratik ve hafif geliyor bana. Zaman belki tandırlara da gebedir, kimbilir :) Tam oğlak zamanlarıyken, deneyin derim. Afiyet olsun.. ,

Malzemeler:
******************

19 Mart 2015 Perşembe

URLA ENGİNAR FESTİVALİ HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

Beğendik Abi Restoranları 
Enginar Festivali Hazırlık Etkinliği 
1.ci Urla Enginar Festivali 


Bu yıl ilki 3 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Urla Enginar Festivali kapsamında geçtiğimiz günlerde bir yemek etkinliği düzenlendi. İzmir'in tanınmış restoranlarından Beğendik Abi'de düzenlenen etkinlikte restoranın aşçıları tarafından Handan Hanım'ın direktörlüğünde yaratılan birbirinden muhteşem enginarlı lezzetleri bir grup İzmirli blogger olarak tatma şansına eriştik.. İşletmecileri bir anne - oğul, Handan ve Hikmet Kaygusuzer. Büyük emekler sonucu çok haklı bir başarı elde etmişler ve bu markayı yaratmışlar.

Sevgili arkadaşımız, Sakızenginar bloğu sahibesi Dilek Yetkiner ve Handan Kaygusuzer de festival komitesindelermiş. Bize tattırdıkları lezzetler enginar çorbası, enginar dolması, enginar mücveri, beğendili etli enginar, enginarlı pilav, enginar sapı salatası, enginar reçeli, enginar kalbinde Ege otları kavurması ve enginar kalbinde yoğurtlu şevket-i bostan idi. Hilafsız hepsi birbirinden güzel lezzetlerdi.










Beğendik Abi restoranları İzmir Forum Bornova'da, Urla'da (ki ilk şubeleri burası) ve Alaçatı'da olmak üzere üç şubede hizmet veriyor. Handan Hanım ve oğlu Hikmet Bey'i bu haklı başarılarından dolayı kutluyor; kendilerine ve sevgili Dilek Yetkiner'e aracılık ettikleri bu güzel etkinlikten dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.

Festival ile ilgili detaylar için Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...