Sayfalar

4 Temmuz 2015 Cumartesi

BİR ÇAY SAATİ MASASI

Çay saati sofrası
Çay saati masası
Davet sofrası
Gün sofrası
İkramlıklar


Kış sonlarında bir arkadaş toplantısına hazırladığım masamı paylaşıyorum bugün sizlerle. Muhtemelen çeşit sayısının azlığı dikkatinizi çekecek, belki de yadırgayacaksınız ama benim arkadaş gruplarımda çeşit sayısı üçtür, kesinlikle geçmez. Bir tatlı, bir tuzlu ve bir de salata türü. Hepimizin yaşı 50 civarlarında olunca hem sağlık, hem kilo sözkonusu oluyor haliyle..

Yukarıda mor tabakta gördüğünüz bu davet sofrasının kahve eşlikçisi, esas tatlısı değil yani. Esas tatlımız aşağıdaki bademli tatlı. Hemen linkleri veriyorum ve kahve yanına yaptığım mini mozaik tatlısının
ne kadar kolay olduğunu anlatıyorum size. Bir de birkaç küçük detay.. Afiyet olsun..


Yukarıdaki, benim pek meşhur iri bulgur salatam. Arkadaşlarım bunu özel olarak talep ediyorlar benden. Yıllarca çin pilavını bolca yapmışken, pirinçten daha sağlıklı olduğu bilinen bulgurla da aynı güzellikte olabilir mi merakı ile deneyip bayıldığım bir lezzet oldu. Hatta kısırın pabucunu en azından bizim evde çoktan dama attı. Muhtelif tariflerine buradan, buradan, buradan veya buradan ulaşabilirsiniz. Hiç denemediyseniz mutlaka deneyin.


Börek; anadan kıza geçen çok klasik ama yumuşacık nefis bir ıspanaklı börek. Ispanağı bahçemizden. İçini ıslatmak için sıvı yağdan başka hiç malzemesi olmayan, üzerine sürmek isteyeceğiniz yumurta sarısına hiç mecbur olmayacağınız, garantili bir börek tarifi bu.. Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Kayısılı bademli tatlımız, alışılmış sütlü tatlılardan oldukça farklı ve çok leziz. Tarifi burada..


Turşunun tarifi çok kolay. İster kaynar suyla bu şekilde, ister bulaşık makinesinde şu şekilde yapabilirsiniz. Her ikisi de çok lezzetli, makul tuzlu oluyor ve üzeri kaymak bağlamıyor. Denemeye değer.


Bu minik mandalları bir arkadaşım hediye etmişti çok yıllar önce. O zamandan beri gerçek amacından farklı olarak, peçetelerimi tutturmak için kullanıyorum ve her seferinde tüm misafirlerim tarafından çok beğeniliyor. Hediyelik eşya mağazalarında bulabileceğinizi düşünüyorum.


Bu da, sofranıza gerektiği durumlarda koymak istediğiniz kesilmiş limonlarınız servis etmeniz için bir şekil alternatifi. Tüle sarılıp bağlanan model çok biliniyor ama bu benim kendi fikrim.

Gelelim mor tabaktaki kahve yanı mini mozaik pastaya: Dr. Oetker'in Chocolateria Puding'ini pişirmeden hazırlayıp içine kıvamını bulduracak kadar pötibör veya burçak bisküvi kırıklıyorsunuz. Biraz limon kabuğu rendesi, dilerseniz ceviz, fındık, ilave kakao.. Yoğurup streç film içinde uzun ince rulo yapıyorsunuz. Buzlukta biraz sertleştirip çkarıyor ve dilimliyorsunuz. Bu kadar..

Başka bir davet sofrasında buluşana dek hoşçakalın.

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık sofranın evinin bereketi daim olsun canım döktürmüşsün yine güzellikleri:)

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...