Sayfalar

8 Ağustos 2014 Cuma

SİRKEN OTU HAŞLAMASI

Sirken otu haşlaması nasıl yapılır
Sirken haşlaması tarifi
Sirken otu salatası nasıl yapılır
Sirken otu salatası tarifi
Sirken otu nasıl pişirilir


Sirken otu haşlaması; annem bizim bahçeyi eni konu eşeleyene kadar, hiç yapıp yediğimiz bir şey değildi doğrusu. Tadını bilmezdik yani.. O pek çok otu tanıdığından, sirkeni de bir yığın sebzenin arasında görür görmez ayırdetti. Topladı, temizledi, pişirdi bize. Meğer ne güzel, ne lezzetli, ekşimtrak bir otmuş. Artık yolup atmak yerine, haşlayıp yiyoruz. Giritli arkadaşlarımın kulaklarını çınlatarak afiyet olsun diyorum :)

Malzemeler:
**********************

*Bir bağ miktarında sirken otu (yaklaşık yarım kilo)
*1 küçük çay bardağı kadar zeytinyağı
*1 limonun suyu
*2-3 diş sarımsak
*Tuz

Yapılışı:
***********************
*Sirken otunu, çok az sapı kalacak şekilde, yapraklarını makasla keserek temizleyin; zira bazı sapları sert lifli olduğundan pişmiyor ve çiğneyip yutması zor oluyor.
*Kestikten sonra iyice yıkayın.
*Tencerede tuzunu eklediğiniz suyu kaynatın ve sirkenleri atın ama sadece bir dakika kadar haşlayıp kevgirle çıkarın. Çok çabuk haşlanıyor.
*Çıkarıp soğuk suya tutun ve süzün.
*Kayık tabağa alın ve büyükçe bir bıçakla - kare kek dilimler gibi - kesin. Kesmezseniz yerken çok uzun gelirler ve zorluk çekersiniz; ayrıca kesince sosunu daha kolay çekiyor.
*Sosu için zeytinyağını, dövülmüş sarımsağı ve limon suyunu tuzla birlikte bir bardakta çırpın, haşlanmış otun üzerine dökün.
*Özellikle et yemeklerinin yanında servis edin.

3 yorum:

  1. canım haarika görünüyor ellerine sağlık. Ot haşlamalarına bayılırım. Eminim çok leziz ve aynı zamanda sağlıklıdır...
    Figen Koçak

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık Serap'cığım.Benim de en sevdiğim otlardandır, genellikle mandalina ağaçlarının altında çok olurmuş...Neyse ki hemen her hafta pazara satmaya getiren bir teyzemiz var da bu lezzetten mahrum kalmıyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. Yutkunarak bakıyorum .,elinize sağlık ..seneler önce Seferihisarda mandalina ağaçlarının altından toplayıp yapardık taze taze ama sonra Bursaya taşındım ve senelerrdir de yemiyorum burada zaten yok ..olsa da yesek diyeceğim bir şey yaani ..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...