Sayfalar

2 Ocak 2014 Perşembe

YULAFLI PEKMEZLİ KURABİYE

Yulaflı kurabiye tarifi
Pekmezli kurabiye tarifi
Yulaflı pekmezli kurabiye tarifi
Yulaflı kurabiye nasıl yapılır


Yulaflı pekmezli kurabiyeyi size sağlıklı ama bir o kadar da leziz bir kurabiye olarak ikram etsem, yemez misiniz? Bence herkes yer.. Sağlıklı şeyler genellikle lezzetsiz olur önyargısına inat, bu yulaflı kurabiyeleri beğeneceğinizi düşünüyorum.. İçine giren kuru meyveler ve ceviz içi, tezimi destekler mi dersiniz? Tarife bakın, göreceksiniz.. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*********************
*180 gr. tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş olacak)
*Yarım su bardağı pekmez (türü farketmez)
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
*2 su bardağı sade yulaf ezmesi (müsli halini de kullanabilirsiniz)
*1 su bardağı kadar kuru meyve (kayısı-incir küçük dilimlenmiş halde veya üzüm-yaban mersini)
*Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
*Yarım su bardağı tam buğday veya çavdar unu (hazır ekmek karışımı değil)

Yapılışı:
************************
*Tüm malzemeyi yoğurma kabında güzelce karıştırın.
*İster sık sık suya batırdığınız kaşık yardımıyla alarak, ister benim gibi çıkartmalı dondurma kaşığı kullanarak hazırladığınız kurabiyelerinizi pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın.
*Kurabiyeleri önceden 175 dereceye ayarladığınız fırına verin.
*Çok kararmadan yukarıdaki görüntüye ulaşmış kurabiyelerinizi fırından alın, soğumaya bırakın.
*İlk çıktıklarında dokunduğunuzda size biraz yumuşak gelebilirler ama dışarıda da bir süre daha pişmeye devam edip gerçek sertliklerine kavuşacaklardır.
*Ilınan kurabiyelerinizi çay yanında servis edebilirsiniz.

26 yorum:

  1. nefis görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Serap Ablacim bu yıl o kadar çok pekmezli kurabiye yaptım ki... hiç yulaf kullanmak aklıma gelmemişti. Eline sağlık süper fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asluıcım; fikir fikirden üstündür, birbirimize ihtiyacımız bu yüzden hep var ablacım :) Sağol..

      Sil
  3. mis olmuş belli =)
    Mutlu yıllar Serap!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Özlemcim :) Selamını ilettim Belma'ya ..

      Sil
  4. Tam atıştırmalık olmuş bu kurabiyeler üstelik sağlıklı atıştırmalıklar olmuş Serapcığım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Minecim; bunlar eşimin yanına atıştırmalık yapılıyor zaten :) Sağolasın..

      Sil
  5. ellerine sağlık bende 3 gün önce yaptım ama yumuşak oldu:(
    bir de senin ölçülü tarifi deneyeyim .
    öptüm kocaman mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim, bu da ilk günler kıtır ama sonradan hafif nemli oluyor, sorun değil, lezzeti yerinde nasılsa :) Sağol canım..

      Sil
  6. Bildiğin sağlık deposu olmuş bu! :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenizcim; gerçekten günaha girmeden !!! yenebilecek türde bişey bu :)) Sağol canım..

      Sil
  7. Çok güzel hem sağlıklı hem de tam çaylık olmuş kurabiyelerin eline sağlık arkadaşım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor:))))))

    YanıtlaSil
  9. Ahh bir de tereyağ az olsa ama o zamanda tutmayabilir değil mi? Nefis,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekçim olur elbet, sadece un miktarını biraz arttırarak kıvam bulunabilir sanki ne dersin.. :)

      Sil
  10. Kurabiye tammm benlik, ama tereyağ miktarını azaltıp biraz sıvıyağ ilave ederek denemeliyim :) Yulaf ezmeli kurabiyeleri çok seviyorum, sanki lezzete lezzet katıyor gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek çok insanın - maalesef - "hayvan yemi" olarak nitelediği bir cevher aslında bu Leylacım. Boşver bizi biliyoruz nasılsa kıymetini :)

      Sil
  11. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir kurabiye olmuş gerçekten çok da güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  12. Eminim cok güzel dir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Tarçında eklense nasıl olur acaba

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...