Sayfalar

12 Eylül 2010 Pazar

MELON KEK (Kavunlu Kek)

Melon kek tarifi
Kavunlu kek tarifi
Melon kek nasıl yapılır
Kavunlu kek nasıl yapılır 


Çeşme'de geçen hafta oğlum ve yeğenimle yaptığım 6 günlük tatilde, akşamüstleri deniz dönüşü kayıntı yapabilmek için pişirdiğim iki kekten birisi bu kavunlu kekti. Elimizde kek malzemesine ilaveten mis gibi Çeşme kavunu vardı. İlk kez denedim, daha doğrusu uydurdum ama uydururken damağımın sesini dinledim. 'Bakalım olacak mı?' merakıyla fırının başından ayrılamadık yeğenimle ikimiz. Ama oldu, hem de mis gibi kavun kokulu bir kek oldu ve bayıla bayıla da yedik. Alışkın olduğumuz kek lezzetinden ve dokusundan kesinlikle çok farklı ve hafif sulu kıvamda olabiliyor, zira bu durum kavunun sululuk oranıyla ilintili. Dilerseniz hamurun ununu kontrollü bir şekilde arttırabilirsiniz. Burada iş biraz da sizin tecrübenize kalıyor. Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
***************
*3 yumurta 

*1 su bardağı şeker
*Yaklaşık 15 cm çapında bir kavunun çeyrek dilimi
*1 kabartma tozu
*3 - 3,5 su bardağı kadar un (kavunun sululuk durumuna göre değişebilir)
*Yağ/ süt/ yoğurt kullanmıyoruz

Yapılışı:
**********
Yumurtaları ve şekeri çırpma kabında güzelce çırpın (şeker 3 yumurtaya göre gözünüze biraz az gelebilir ama kavun oldukça şekerli bir meyve olduğu için o miktar kafi geliyor)
*Kavunu rondodan geçirip karışıma ekleyin. 
*Kabartma tozunu ve öncelikle 3 su bardağı unu ekleyip karıştırın. 
*Eğer kekin kıvamı gözünüze sulu göründüyse kıvamını bulana kadar diğer yarım bardağı da yavaşça ekleyin. *Yağladığınız baton veya 26 cm çapındaki kek kalıbına hamuru boşaltın ve 180 derece fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin.
*Bu keki kürdan  testine tabi tutmayın çünkü kavunlu hamur içeriğinden dolayı içi hafif ıslak kalıyor, lezzeti de oradan geliyor zaten. 
*Kalıbında biraz ılınınca kekinizi çıkarın ama kesmek için soğumasını mutlaka bekleyin, aksi takdirde pişmemiş hissine kapılırsınız, beklerseniz ve tırtıklı bıçak kullanırsanız daha rahat kesebilirsiniz. 




2 yorum:

  1. İnsan cesaret gösterip deneyince,ortaya hoş şeyler çıkıyo değilmi :) Ben çok cesaretsizim kek konusunda,ama bu kavunlu keki gördüm ya :) ben de bişeyler yapabilirim galiba,ellerinize,damağınıza,kendinize güveninize sağlık :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ah Zelihacığım, insan istemeyegörsün, neler yapamaz ki..Hele bir de ucunda böyle kaybedecek bir şeyi yoksa..En kötü ihtimal nedir? Tadı fazla mı oldu? Şekersiz çayla tüket. Az mı oldu? Pudra şekeri serp. Az mı pişti? Biraz daha fırına ver..Nedir yani, değil mi? Teşekkürler, sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...